Welke yoga stijl past bij jou?

In de Yoga Room bied ik verschillende soorten yoga stijlen aan. O.a. hot stones yin yoga nidra, stoelyoga, special needs yoga, ademhalingsoefeningen, Reiki.

Op basis van mijn ervaring pas ik graag de inhoud van de lessen ter plekke aan: aan het niveau, de mogelijkheden en de wensen van de deelnemers op dat moment. Vaak ontstaat een mix van de stijlen, waardoor mijn eigen stijl van yoga is ontstaan, die een breed scala aan variaties biedt.

Boek een les en ondervind persoonlijk de voordelen hiervan! 

Een mooi gedicht over Hot Stones yoga:

Hot Stones Yin Yoga Nidra therapeutische beoefening

Hot Stones Yin Yoga Nidra is een therapeutische praktijk die de zachte, lang aangehouden houdingen van Yin Yoga combineert met de diepe ontspanning van Yoga Nidra en de kalmerende toepassing van verwarmde stenen.

1. Yin Yoga richt zich op diepe, passieve stretches die enkele minuten worden aangehouden om het bindweefsel te bereiken, wat flexibiliteit en circulatie bevordert.

2. Yoga Nidra is een geleide meditatie die een staat van bewuste ontspanning induceert, helpt stress te verminderen en de mentale helderheid te verbeteren.

3. Hot Stones zijn verwarmde vulkanische minerale stenen die zachtjes op het lichaam worden geplaatst tijdens de houdingen om ontspanning te bevorderen, de bloedstroom te verbeteren en spierspanning te verlichten.

Samen creëren ze een diep herstellende ervaring die zowel het lichaam als de geest ten goede komt. Hot Stones Yin Yoga Nidra is een diep kalmerende innerlijke vorm van yoga, waarbij het lichaam in therapeutische houdingen wordt geplaatst die worden ondersteund met zachte kussens, blokken, olie, en knusse dekens, terwijl de geest wordt uitgenodigd om te vertragen.

 

Tijdens deze houdingen wordt er aandacht besteed aan de juiste ademhaling. De warmte van de stenen dringt door in je spieren, waardoor lagen van fysieke en emotionele spanning wegsmelten, wat resulteert in een diepe staat van ontspanning.

 

De hete stenen worden geplaatst langs je ruggengraat, nek, schouders, de buik, het gezicht, handpalmen en voeten.

Deze unieke sessie helpt de spanning in de spieren los te laten en laat je ontspannen en hersteld achter. 

 

Effecten:

 • Het lichaam wordt aangenaam warm en de doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd.
 • De spieren en de huid versoepelen.
 • Een kalmerend effect op het zenuwstelsel.
 • Stressverlichting.
 • Slaapbevordering.
 • Boost aan je immuunsysteem door verlaging van een hormoon dat helpt bij het reguleren van de bloeddruk en het vasthouden van water.

Het is een ideale vorm van yoga voor mensen die zowel hun geestelijke als lichamelijke balans willen herstellen. Het biedt hulp bij:

 • rug- en nekklachten
 • slechte doorbloeding
 • spierpijn 
 • aandoeningen aan de luchtwegen
 • pijnlijke aandoeningen zoals fibromyalgie en artritis

"Wat een bijzondere ervaring was dat, de Hot Stones Yoga sessie met Desiree. Zij had me wel al uitgelegd over wat we zouden gaan doen, maar dat het zo’n diepe indruk zou maken had ik niet verwacht.

Tijdens mijn HSY sessie ging ik intensief de stilte in. Tenminste, dat dacht ik. Bij iedere houding - men verandert zo’n zes keer van houding -  kwamen er lang vergeten of onderdrukte gedachten naar boven, situaties waar ik nooit meer aan gedacht had, zaken waar ik ook liever niet meer aan dacht, maar ook hele positieve, fijne gedachten en ervaringen kwamen weer boven drijven. 

Ik besloot er niet tegen te vechten, ondanks dat ik de sessie begon om stilte te ervaren. Door Desiree’s uitleg, aandacht en professionaliteit voelde ik me ondersteund en werd ik steeds uitgenodigd dieper te gaan, met ademhaling maar ook met de posities van mijn lichaam.

 De ontspanning was verrukkelijk en toen de sessie afgelopen was en ik weer terugkeerde naar de dagelijkse realiteit realiseerde ik mij dat ik mij geen details kon herinneren van waar ik innerlijk mee bezig was geweest tijdens de sessie; het voelde als een broodnodige grote schoonmaak voor hoofd en hart.

 

Dank je wel, Desiree! "

- Karin


Ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen helpen ons enorm bij het verminderen van stress en ontspanning. Ze verbeteren ook de efficiëntie van onze longen.


Reiki

Reiki is bedoeld om emotioneel leed op te lossen door helende energie vrij door het lichaam te laten stromen, wat resulteert in ontspanning en vermindering van pijn en spanning door het hele lichaam. Het kan ook helpen stress en angst te verminderen, wat ook de pijnperceptie kan verminderen.


Stoel yoga

Stoel yoga is voor iedereen en extra geschikt voor ouderen en mensen die minder beweeglijk zijn. De oefeningen zijn rustig en worden op/rond een stoel uitgevoerd met respect voor je beperkingen en je mogelijkheden.

Het is een fijne, veilige manier om te blijven bewegen en lichamelijk en geestelijk fit te blijven, terwijl je je lichaamsgrenzen leert accepteren. Het maakt ook, net als bij 'gewone' yoga de spieren en gewrichten soepeler, verbetert de doorbloeding en brengt ontspanning.


Special Needs yoga

Vanuit mijn hart geef ik special needs yoga. Iedere les opnieuw raakt het mij om te zien hoe vooruitgang wordt geboekt en hoe deelnemers zich openen en genieten door onbevangen en ontspannen te kunnen bewegen.

 

"We all have special needs. 
Some more than others."


Ervaringen met Jeugd / volwassenen Speciale beperkingen

 

Mijn eerste persoonlijke ervaring met een groep uit huis wonende jongens was op Bonaire in 1996.

Elk weekend ging ik met mijn oude grijze Samurai jeep en met mijn twee honden de jongens ophalen.

Onze activiteiten bestond uit zwemmen, windsurfen, yoga en bij mij thuis eten en daarna bracht ik ze weer terug. Dit waren zeer speciale weekenden! 

In 2002 was er een nieuwe woon instantie geopend voor jonge meisjes. Wat een heerlijke ervaring was dat! Veel gedanst, gelachen en rust momenten tijdens de yoga sessies.

In deze zelfde periode ben ik ook begonnen met yoga les geven aan dementerende ouderen in Rincon, Bonaire. Ik kan alleen maar terug denken aan en appreciëren van deze hart verwarmende momenten.

 

Beweeg met Dees

Op dit  moment geef ik elke week stoelyoga / beweging/ spelletjes aan een groep prachtige mensen, allemaal met zeer verschillende heerlijke soorten beperkingen.

Leeftijd 18 tot 90 jaar.

Mijn hart is rijk !


Yoga

Yoga Flow is een leuke, creatieve manier om zowel de yin- als de yang-kant van yoga te verkennen in een goed afgeronde en doordachte beoefening. Elke les is een innovatieve fusie van body-opening yin houdingen, dynamische full-body flows, en centrerende ademhaling (pranayama ) om je te bevrijden in lichaam, geest en ziel.

 

Yin yoga is een langzamere oefening waarbij poses langer passief worden vastgehouden, waarbij wordt gewerkt aan de diepe, dichte bindweefsels en gewrichten in het lichaam. 

Yang yoga is de meer traditionele hatha of ashtanga gebaseerde asana praktijk die spierkracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit ontwikkelt.

 

In mijn lessen staat het individu centraal. Graag creëer ik authentieke lessen in groepsverband, waarbij ik gebruik maak van de ervaring die ik jarenlang heb opgedaan met verschillende yoga- en healingstijlen.


Privé yoga

Als je wilt werken aan een bepaalde houding, of je wilt je verder verdiepen in je begrip van yoga asana, de beoefening van meditatie en/of pranayama. Of als je het beoefenen van yoga wilt herstarten na een periode van afwezigheid door blessure of operatie, dan is een privé les geschikt voor jou. 

In deze privé les worden de yoga oefeningen afgestemd op jouw specifieke behoeften.


"It is my goal to surround you with a soft atmosphere from the moment you enter Yoga Room."