Veelgestelde vragen

In de loop der jaren heb ik veel vragen mogen beantwoorden van deelnemers aan de lessen. De meeste gestelde vragen heb ik hier voor je op een rij gezet. Als jouw vraag er niet tussen zit, stuur me dan een mail of een bericht via het contactformulier. Dan help ik je graag!

Outfit en uitrusting

Wat voor kleding moet ik dragen?

Wat moet ik dragen tijdens een sessie?

Doe vooral iets aan wat voor jou comfortabel zit! Makkelijk zittende kleding waar je je vrij in kunt bewegen, behaaglijk en rekbaar, is fijn tijdens de yoga. Zorg voor laagjes, zodat als je het warm krijgt iets uit kunt trekken en luchtiger kan bewegen tijdens de les. Laat waardevolle spullen thuis. Voor de ontspanning in het laatste deel van de les is een extra trui en warme sokken vaak prettig.

Eet of drink niet te veel voorafgaand aan een les. 

Moet ik sportschoenen aan?

Bij binnenkomst doe je je schoenen uit. Tijdens de les loop je op blote voeten of sokken. Of als je speciale schoenen nodig hebt vanwege een blessure of aandoening, dan draag je sportschoenen (die niet buiten worden gedragen).

Moet ik een yoga mat meenemen?

Het is mijn doel dat je vanaf binnenkomst een warm welkom ervaart. Alle benodigde materialen zijn dus in de Yoga Room aanwezig. Denk aan yoga matjes, blokken, bolsters, kussens, dekentjes, riemen. Je bent uiteraard ook welkom om vanuit hygiënische of spirituele overwegingen je eigen spullen mee te nemen. 

Graag wel zelf een groot doek of badlaken meenemen en evt. een flesje water.

Moet ik een flesje water meenemen?

Het is je geheel vrij om een flesje water mee te nemen, maar dat is geen noodzaak. Na afloop van de les mag je gebruik maken van een kopje thee.

Yoga

Ik heb nog nooit yoga gedaan, kan ik meedoen?

Je hebt geen ervaring nodig om aan een les yoga mee te doen! Bovendien zijn de lessen voor iedereen toegankelijk ongeacht leeftijd, beweeglijkheid, fysieke gebreken of spanningsgerelateerde klachten. De lessen zijn dusdanig persoonlijk en in kleine groepen, dat ieder zich gepast voelt op ieders eigen niveau.

Wat als ik echt stijf ben?

Perfect! Yoga Room ondersteunt je met blokken, dekens, bolsters, kussens en elk ander hulpmiddel dat je nodig hebt om comfortabel genoeg te zijn om te ontspannen in een pose.

Ik ben zwanger, kan ik meedoen?

Als je nog nooit yoga hebt gedaan dan adviseer ik je naar een speciale zwangerschapsyoga te gaan bij een daarin gespecialiseerde yoga studio. Dat is voor jezelf ook prettiger, tussen andere zwangere deelnemers.

Als je daarentegen al ervaring hebt met yoga, dan kan je gerust meedoen met mijn yoga-lessen, want dan pas ik persoonlijk voor jou de les aan.

Vermeld sowieso vooraf graag even bij mij dat je zwanger bent!

Wat voor soort yoga wordt gegeven?

Op onze pagina yoga kun je alles lezen over de soorten yoga die ik geef!

Ik begrijp een houding niet of mag ik een persoonlijke vraag stellen?

Tijdens, maar ook voorafgaand of na de yogales en zelfs op een dag dat je geen les volgt, ben je van harte welkom je persoonlijke vraag te stellen. Weet dat je altijd welkom bent, met wat dan ook. Veelal kan ik je met wat aanvullende informatie op weg te helpen en anders kunnen we altijd de mogelijkheid onderzoeken voor een  Self Love Yoga sessie (privé). 

Deelnemen

Hoe is de Yoga Room bereikbaar?

Voor de sportieve fietsers is er voldoende ruimte rechts van het pand en voor auto's zijn er volop parkeerplaatsen langs de weg voor het pand. In beide gevallen hoef je dus niet ver te lopen.

Hoe kan ik deelnemen aan een yogales?

Yoga Room werkt met het online registratiesysteem Momoyoga. Heb je nog geen account, maak dan eerst een account aan. In Momoyoga koop je vervolgens een product (strippenkaart of eenmalige les) en daarna kan je je les zelf inboeken. 

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

5 minuten voor aanvangstijd is ruim voldoende, want ik zorg ervoor dat alles al klaar ligt voor je. 

Hoe lang duurt een les?

Een les duurt één uur of vijf kwartier -> dit staat aangegeven in het lesrooster.

Fijn als je goed op tijd aanwezig bent om in alle rust je spullen te pakken en je te installeren op je mat.
Na afloop kun je nog ontspannen met een glas thee.

Een online les duurt één uur.

Hoe boek ik een les?

Het reserveren van een plek in de lessen doe je via Momoyoga. Lees hier meer over op de pagina Hoe boek ik een les?

Wat als ik een keer niet kan of op vakantie ga?

Je kan je les zelf tot 24 uur van tevoren omboeken via Momoyoga.
Ga je op vakantie dan kan je voorafgaand aan je vakantie of daarna deze lessen inhalen zolang je lessenkaart geldig is. Je kan ook tijdens je vakantie deelnemen aan de online yogalessen!

Zit ik meteen vast aan een abonnement?

Goed nieuws: je zit niet meteen aan een abonnement vast! Je koopt een enkele les of een strippenkaart, bijvoorbeeld voor 10 lessen. Deze strippenkaart blijft vervolgens 16 weken geldig. Dus geen verplichtingen!

Ik wil een online les volgen, hoe gaat dat?

Via momoyoga boek je je online les. Je kunt een enkele les boeken, die reken je meteen af, of een online strippenkaart kopen voor meerdere lessen. Als je al een strippenkaart voor klassikale lessen hebt, dan kun je daar ook mee boeken. Je hebt dus zelf de keuze.

Je reserveert de tijd dat je wil deelnemen. Dan wordt deze les van je strippenkaart afgehaald. Je ontvangt een bevestiging van je reservering.

Vanaf 30 minuten voorafgaand aan het tijdstip dat je les begint open je momoyoga weer en log je in. Als je niet ingelogd bent, zie je niet dat je de les hebt gereserveerd, dus inloggen is belangrijk.

Je gaat naar het gereserveerde tijdstip en klikt op deze les. Daar zie je de link naar de zoom meeting. 
Klik op de link en er opent een nieuw tabblad op de je computer. Bevestig daar dat je deelneemt aan deze 'meeting'. 

Ik wil graag online les volgen maar heb geen mail ontvangen?

Ik wil graag online de les volgen maar ik heb geen mail ontvangen van Momoyoga met de zoom-link, hoe kan ik deelnemen aan de online les?

Na het boeken van een online les krijg je een bevestiging van de reservering. Daarin staat niet de link, dit is alleen een bevestiging dat je deel gaat nemen.

Log in bij Momoyoga en ga naar de geboekte les. Klik deze open en daar vind je (vanaf 30 minuten voor aanvang) de zoom-link.

De zoom-link om deel te nemen aan de online les is altijd hetzelfde.

Via onderstaande gegevens kan je altijd inloggen in de online les.

Topic: Yoga Room Online Yoga Flow
Time: This is a recurring meeting Meet anytime
Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/84775250928?pwd=V29uUTRGTlZMdHBaYmk1MGNXK0ozUT09

Meeting ID: 847 7525 0928
Passcode: 138932

Hoe groot is een groep?

De lessen worden gegeven aan max 10 deelnemers. Dat betekent dat er altijd tijd is voor persoonlijke aandacht. 

De lessen gaan door vanaf minimaal 2 aanmeldingen, anders kan het zijn dat de les wordt geannuleerd. Hiervan word je zo tijdig mogelijk, doch uiterlijk 2 uur voor de les op de hoogte gesteld via e-mail.