Special events


Agenda 2024

Welke special events mag je verwachten in 2024?

Heerlijke ontspannende momenten voor jezelf

Ook in 2024 ga ik bijzondere lessen met een thema organiseren. Het doel van deze "special events" is verdieping, verbreding en/of verbinding. Houd deze pagina in de gaten voor de informatie en de data of abonneer je op de nieuwsbrief, dan word je op de hoogte gehouden! Volgende events staan op de planning:

 

Klankschaal workshop (heeft 5 april 2024 plaatsgevonden) 

Klank is geluid en geluid is trilling. Omdat ons lichaam grotendeels uit water bestaat, geleidt het heel gemakkelijk geluidstrillingen. De trilling van de klankschalen en het resoneren van die trilling werken door, zowel in het lichaam als in de geest. Bij een klankschaal meditatie klinken de klankschalen, de gong en andere instrumenten: jij hoeft alleen maar te luisteren.

Happy Solstice yoga (heeft 21 juni 2024 plaatsgevonden)

Maak kennis met 3 verschillende yogavormen tijdens dit bijzondere evenement in de buitenlucht. In de besloten entourage van een vijvertuin en voedselbos kom je tot innerlijke rust en wordt je getrakteerd op een fruitbuffet. Een helend begin van je weekend op de langste dag van het jaar.

Restorative yoga


Zachte bewegingen gecombineerd met helende yoga oefeningen zullen een genezend, rustgevend effect creëren voor lichaam, adem, geest en ziel in deze restorative yoga sessie.

Posture clinic


Ben je geïnteresseerd in het correct uitvoeren van uitdagende yoga poses? In deze les wordt speciale aandacht gegeven aan het goed en veilig uitvoeren van bekende yoga houdingen.

Scoliose clinic


Scoliose is een kromgroei of verdraaiing van de wervelkolom, wat resulteert in schouder- of bekkenscheefstand, met pijn en verhoogde spierspanning tot gevolg waar je in je dagelijks leven last van hebt. Zelf heb ik ook scoliose en door het volgen van opleidingen op dit gebied kan ik je helpen met speciale scoliose yoga.


Balans clinic

Als je worstelt met evenwicht issues, door bijvoorbeeld ouder worden, verminderde spierkracht of gewrichten en botten die pijn doen, is dit een interessante les voor je. Door het geven van oefeningen en uitleg help ik je met het herwinnen van evenwicht.

Kundalini yoga


Een speciale vorm van yoga is de kundalini yoga die energie opwekt met gebruikmaking van de lichaamseigen energiecentra. Aandacht wordt besteed aan houdingen en het openen van de chakra's.

 

Healing touch


Er van uitgaande dat je lichaam uit energie bestaat, dan weet je dat bij ziekte of klachten die energie uit balans is. Healing touch helpt bij ziekte, pijn, vermoeidheid, stress en stemmingsstoornissen. Het is niet genezend, maar kan aanvullend op de medische zorg helpen om je energie weer in evenwicht te krijgen. 

 

 

Het doel is om je in ieder geval ieder kwartaal een bijzondere les aan te bieden, buiten het gewone lesrooster om. Als je wensen of ideeën hebt: van harte welkom! Ik sta open voor alle suggesties.


Vrijdag 21 juni 2024

13.30 - 17.00 uur

Happy Solstice Yoga

Ervaar de kracht van verbinding op ons kleine yoga festival

Op vrijdag 21 juni is het de langste dag van het jaar.
Deze equinox vieren we met een programma van 3 verschillende yogavormen.

 

Ontdek de harmonie van lichaam en geest op ons intieme yoga festival, waar de zonnewende ons samenbrengt voor een middag gevuld met diepe verbinding en verjonging. Verwelkom de langste dag van het jaar met ons en duik in de serene wereld van yoga, omgeven door gelijkgestemden en de rustgevende natuur.

 

Zo kan je in een middag kennismaken met deze 3 verschillende vormen van Yoga:

 

Kundalini Yoga - Marcel Kerver begint deze middag met de dynamische en krachtige Kundalini Yoga. Deze unieke vorm van yoga combineert beweging, dynamische ademhalingstechnieken, meditatie en het zingen van mantra's, met als doel het ontwaken van je Kundalini-energie. Ervaar een diepe spirituele ontwaking en laat je energie stromen.

 

Hatha Yoga - Desiree Seaver verdiept je ervaring deze middag met Hatha Yoga, een  vorm die evenwicht brengt tussen lichaam en geest door middel van fysieke houdingen (asana's), ademhalingstechnieken (pranayama) en meditatie. Deze sessie is ontworpen om je kracht, flexibiliteit en balans te verbeteren, en is perfect voor zowel beginners als gevorderde yogi's.

 

Yin Yoga - Leonoor Colenbrander eindigt deze middag met een zachte, meditatieve Yin Yoga sessie. Deze vorm van yoga richt zich op het diep stretchen van het bindweefsel, waardoor je lichaam zich opent en je geest tot rust komt. In de langzaam vloeiende bewegingen vind je de ruimte om los te laten en de zonnewende te verwelkomen.


Tussen de sessies door kun je genieten van de rustgevende natuur van het voedselbos,  inspirerende gesprekken met mede-yogaliefhebbers. Ons festival is een kans om je te onttrekken aan de dagelijkse drukte, te verbinden met je innerlijke zelf en de magie van de zonnewende te vieren.

 

Met een beperkt aantal plekken beschikbaar, bieden we een unieke kans om deel te nemen aan een reeks inspirerende workshops, allemaal geleid door ervaren en gepassioneerde instructeurs.

Wat maakt ons festival speciaal? Naast het creëren van een warme en gastvrije omgeving, bieden we gratis toegang voor alle deelnemers. Ons doel is om yoga toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht achtergrond of financiële middelen.

We nodigen je uit om deel te nemen aan dit bijzondere evenement en samen met ons te genieten van een middag vol ontspanning, groei en gemeenschap.

 

Zelf meenemen:
Yogamatje, kussentje, waterflesje.
Draag gemakkelijke kleding
I.V.M. beperkte parkeerplekken graag met fiets of carpoolen.

 

Waar: The New Earth Paradise, Wolddijk 40-42, Ruinerwold

Inloop: vanaf 13.00 uur

Tijd: 13.30 - 17.00 uur

Kosten: gratis